Pagina wordt ingeladen ...

1
Vragen of informatie? +32 9 225 50 45
Simon vroeg zijn geliefde ten huwelijk met een verlovingsring die hij zelf ontwierp.

Simon vroeg zijn geliefde ten huwelijk met een verlovingsring die hij zelf ontwierp.

Dat onze job een privilege is, merken we elke dag. We ontmoeten bijzondere mensen met de mooiste juwelenverhalen. Ze vertellen over mooie momenten in hun leven en delen die graag met jou. In deze editie: Simon, die bij Juwelier Vanhoutteghem de verlovingsring van zijn dromen liet ontwerpen.

Ik koos voor een solitaire witgouden verlovingsring met een centrale diamant

“In Spanje, op de berg van ons eigen wijndomein, ging ik op mijn knieën voor Sophie. Dolverliefd was en is ze nog steeds op de verlovingsring die ik voor haar liet ontwerpen bij Juwelier Vanhoutteghem in Gent. Ik plande al enkele maanden het moment om haar ten huwelijk te vragen. Doordat ik jaren eerder zo goed geholpen was bij Juwelier Vanhoutteghem voor de aankoop van een Breitling horloge is dit voor mij een Huis van Vertrouwen geworden. Ik wist dat ik op hen zou kunnen rekenen. In mijn hoofd zag ik de ring al helemaal voor me: een solitaire witgouden verlovingsring met een centrale diamant en tal van kleine diamanten in de ring zelf.”

 

Mijn verlovingsringen verstoppen tijdens de reis

“Of ik zenuwachtig was? Uiteraard! Niet zozeer voor het aanzoek, maar wel omdat ik schrik had om de verlovingsring te verliezen of door de mand te vallen wanneer ik langs de metaaldetectie in de luchthaven moest. Daar wisten ze bij Juwelier Vanhoutteghem wel raad mee: ze gaven me een speciale box om de verlovingsring in te bewaren tot aan de grote dag. Alles liep gesmeerd. Je moet weten dat Sophie en ik ons wijndomein nog maar net hadden gekocht. Vanwege andere verplichtingen kon ik zelf niet aanwezig zijn bij de aankoop waardoor Sophie alles alleen had gedaan. Voor mij moést het aanzoek samenvallen met mijn eerste bezoek aan onze eigen wijngaarden.”

Diamanten verlovingsringen

Een trouwring complementair met haar verlovingsring

“Anderhalf jaar geleden trouwden we. De wettelijke ceremonie vond plaats in Gent en de kerkelijke uiteraard in Spanje. Een tachtigtal goede vrienden zagen hoe we elkaar trouw beloofden en een ring om elkaars vinger schoven. Ik koos een eenvoudig geelgouden exemplaar terwijl voor Sophie een trouwring werd ontworpen die complementair is met haar verlovingsring: witgoud met twaalf gelijke stenen. Ze draagt hem samen met haar verlovingsring en doet ze allebei enkel uit om te slapen, te douchen en… te werken tussen de druivenranken.” 

Gouden trouwringen